Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/np40347/domains/rajupusuwiki.fi/public_html/includes/Sanitizer.php on line 1378 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/np40347/domains/rajupusuwiki.fi/public_html/includes/Sanitizer.php on line 1378 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/np40347/domains/rajupusuwiki.fi/public_html/includes/Sanitizer.php on line 1378 Strict Standards: Declaration of FCKeditorParser::formatHeadings() should be compatible with Parser::formatHeadings($text, $isMain = true) in /home/np40347/domains/rajupusuwiki.fi/public_html/extensions/FCKeditor/FCKeditorParser.body.php on line 3 Kuhakosken silta – Rajupusuwiki

Kuhakosken silta

Rajupusuwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Sillan historia

Kuhakosken yli johtaa vanha puinen hirsiarkkusilta.Kuhakosken silta on ollut paikallaan kauan aikaa. Välillä siltaa on kunnostettu. 1920-luvulla Partalantie hyväksyttiin valtion tieksi. Ennen kuin valtio otti tien vastuulleen se oli saatettava siedettävään kuntoon, mikä alkavan autoliikenteen vuoksi vaati myös Kuhakosken sillan kiireellistä korjausta.

Kyläläiset kunnostivat koskea

Image:Kuhakosken myllyn talkoot.jpgImage:Kuhakosken myllyn talkoot2.jpg

Kuhakosken nykyinen silta on rakennettu 1972. Sillan rakensivat mikkeliläiset pioneerit. Siihen aikaan (1970-luvulla), kun Kuhakoskella oli vielä pato, mutta mylly oli jo lopettanut toimintansa pato räjytettiin. Pioneerit räjäyttivät padon, koska pelättiin, että jäät vievät sillan mennessään. Uhka oli suuri, koska padon vuoksi vesi oli niin korkealla. Kuhakosken kyläläiset yrittivät kunnostaa koskea räjäytyksen jälkeen. Räjäytys aiheutti vedenpinnankorkeuden laskemisen. Kyläläiset yrittivät kunnostaa koskea kesällä 1972 niin, että vedenpinta olisi noussut hieman korkeammalle. Tässä yrityksessä kuitenkin epäonnistuttiin, koska virta vei mennessään aikaan saadut rakenteet. Silta on peruskorjattu vuonna 2004.


Sillan rakenne

Kuhakosken yli johtaa vanha puinen hirsiarkkusilta. Kuhakosken silta on noin 20 metriä pitkä.


Sillan osat:

Suomessa sillaksi määritellään rakenne, jonka peräkkäisten tukien vapaa väli on vähintään kaksi metriä. Tätä pienemmät luokitellaan rummuiksi. Sillassa on viisi pysty tolppaa molemmilla puolilla.

Silta on rakennettu hirsistä.

Sillan tukirakenne on kolmiorakenne. Sillan kansi on rakennettu tukiraketeiden päälle.


Pienoismalli Kuhakosken sillasta

Kaipolan koululaiset ovat tehneet Kuhakosken sillasta pienoismallin. Myös pienoismallissa käytettiin kolmiorakennetta.

Sillan kantavuus

Image:Sillan kantavuus.jpg   

Sillan ylittävä rekka saa painaa korkeintaan 32 tonnia.


Image:Liikennemerkit.jpgLähteet

http://partala.net/indexi.html

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=110854&lan=fi

http://fi.wikipedia.org/wiki/SiltaHenkilökohtaiset työkalut
Näkökulmat
Rahoittajat
Ely-keskus
Rajupusuleader
Sulkavan kunta
Jumppasen säätiö
Etelä-Savon Kulttuurirahasto