Strict Standards: Declaration of FCKeditorParser::formatHeadings() should be compatible with Parser::formatHeadings($text, $isMain = true) in /home/np40347/domains/rajupusuwiki.fi/public_html/extensions/FCKeditor/FCKeditorParser.body.php on line 3 Lohikosken myllyn polut – Rajupusuwiki

Lohikosken myllyn polut

Rajupusuwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lohikosken myllyn luona kulkee retkeilyreitistö, jonka yhteipituus on 35km. Myllyn lähipolku on noin 0,5 km pitkä. Myllyn lähipolun varrella on Hackmanin sahan rauniot, purupakka, laavu, huvimaja ja tietenkin Lohikosken mylly, joka on jauhanut ensin jauhoja ja sitten sähköä. Polut ovat noin 40-50 vuotta vanhoja. Polut on tehty pääasiassa talkootyöllä. Huvimajan luona on ollut myös kävelysilta, joka on mennyt järven yli. Huvimaja on samallainen kuin ennen. Se on kunnostettu noin 35 vuotta sitten.  
Myllyn polut kiemurtelevat erilaisissa maastoissa ja suorastaan houkuttelevat patikoimaan. Polut on tehty, koska ennen vanhaan ei ollut paljon teitä, joten ihmiset kun meni töihin niin he menivät enimmäkseen polkuja pitkin.
 

 

 


Hackmanin sahan raunioilla olevan vesitunnelin pää. Sieltä löytyy myös vanha myllynkivi.

 

Niin sanotun Varpuskallion mäen talon kivikaivo. Talon omisti Hackman Oy ja siinä asui metsäyhtiön työnjohtajat. Talosta on jäljellä vain savupiippu ja tämä kivikaivo. Siellä on ollut myös sauna, joka on siirretty noin vuonna 1970. 

.
Polun ympäristössä on välillä tiheääkin metsää 


.


 


Lähteet:

Haastattelut: Leo Sistonen ja Lohikosken myllyn entinen mylläri.

Henkilökohtaiset työkalut
Näkökulmat
Rahoittajat
Ely-keskus
Rajupusuleader
Sulkavan kunta
Jumppasen säätiö
Etelä-Savon Kulttuurirahasto