Retki tutkimusalus Muikulle

Kohteesta Rajupusuwiki
Versio hetkellä 14. syyskuuta 2010 kello 13.33 – tehnyt Anu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Keskiviikkona 22.9.2010 kaikille syksyisestä Saimaasta kiinnostuneille avoin ja maksuton retki (max 45 hlö) Saimaan tutkimusalus Muikulla. Lähtö klo 15 Sulkavan satamasta ja saa…)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Keskiviikkona 22.9.2010 kaikille syksyisestä Saimaasta kiinnostuneille avoin ja maksuton retki (max 45 hlö) Saimaan tutkimusalus Muikulla. Lähtö klo 15 Sulkavan satamasta ja saapuminen Savonlinnaan noin klo 18. Ohjelmassa matkalla mm: • Hankeinfoa kulttuuri- ja luontotiedon keräämisestä ja tallentamisesta • Yritysten paikkatietopisteet palvelussa • Mahdollisuus testata hankkeessa kehitettyä paikkatietoteknologiaa • Valo- ja videokuvata luontoa, liittää tuotokset Wikiin • Tutustua tutkimusaluksen toimintaan ja nauttia syksyisestä Saimaasta

Ilmoittaudu Anulle p 0444175210 tai sähköpostitse anu.liljestrom (a)sulkava.fi viimeistään ma 20.9. Lähtijöiden määrän ja tarpeen mukaan suunnitellaan yhteistä paluukuljetusta Savonlinnasta.

Kunnan kaikki 7-luokkalaiset tekevät tutkimusmatkan Muikku-aluksella keskiviikkona 22.9. aamulla välillä Pihlajalahti-Sulkava, paluumatka Sulkavalta Savonlinnaan alkaa klo 15, jolloin yleisöllä on mahdollisuus tulla nauttimaan syksyisestä Saimaasta Muikku-aluksella.


Sulkavan kunnan Mobiilipaikkatietowiki ja lähiympäristö – hanke toteutuu tämän syksyn aikana käytännön tasolla tehokkaasti. Eriasteiden koululaisryhmät ovat aktiivisesti mukana kulttuuri- ja luototiedon tuottamisessa. Paikka- ja perinnetietoa tuotetaan mm. kotiseuturuokaprojektissa, tutkimusalus Muikulla vesistöjä tutkien, Sulkavan geologisista ilmiöistä geologin opastuksella, Lohikosken myllyn ympäristöstä ja Kuhakoskesta. Syksyn aikana on tarkoitus aktivoida myös aikuisväestöä tuottamaan tietoa wikiympäristöön.

Paikkatiedon tekeminen alkaa wikisivun otsikolla ja kohteen paikan merkitsemisellä karttaan. Sisältö kehittyy sosiaalisen median idealla vähitellen täydentyen kaikkien kiinnostuneiden kesken.