Suursoutujen soutureitti

Kohteesta Rajupusuwiki
(Ohjattu sivulta Sulkavan Suursoutureitti)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 1968 ensimmäisen kerran soudetut Sulkavan Suursoudut ovat kasvaneet maailman suurimmaksi soututapahtumaksi. Kukin soutaja voi halutessaan osallistua pienvene- tai kirkkovenesarjoihin.  Legendaarisen Partalansaaren voi kiertää ympäri kerralla, kilpasoutureitille kertyy matkaa 60 km. Halutessaan osallistua voi retkisoutuun, jossa yöpyminen tapahtuu reitin puolivälissä upeissa Varvirannan maisemissa, kaksipäiväisen soudun matka on 70 km.  Karttapalveluun on piirretty suursoudun reitti, jota voi käyttää myös mobiilisti souturetken aikana. Soutujen omat sivut www.suursoudut.fi kertovat laajasti soututapahtumasta. 

Soutustadion ilmakuva koillinen.jpg
Linnavuori ilmakuva lansi.jpg

Kuvissa Sulkavan Suursoutujen päänäyttämönä toimiva soutustadion ja Linnavirta ja Pisamalahden linnavuori soutureitin varrelta.
Soudut pidetään joka vuosi heinäkuun toisen viikonlopun aikana, tapahtumat alkavat jo torstaina retkisoudulla ja vuodesta 2010 lähtien myös MM-soutusarjojen lyhyillä matkoilla. Perjantai ja lauantai iltoina starttaa yösoutu soutustadionilta, jolloin maali on Hakovirran sillan alla. Lauantaina retkisoutu lähtee kohti Partalansaaren kierrosta soutustadionilta. Kilpasarjat lauantaina ja sunnuntaina starttaavat Hakovirralta. Vuoden 2010 kirkkoveineiden SM ja MM- soutujen jännitysnäyterlmää voi seurata GPS-seurannasta.Videossa soututunnelmia vuoden 2010 souduista.


Vuoden 2009 vuorosoudun lähtötunelmia Hakovirralta Terho Lahtivsen kuvaamana