Juvan maatalous

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juvalaista maataloutta

Juvalla maatalous on tärkeä elinkeino. Vaikka yhä useampi tila on siirtynyt karjataloudesta kasvituotantoon, on maidontuotanto Juvalla edelleen merkittävää. Juvalla sijaitsevaan luomumaitoon erikoistuneeseen meijeriin toimittaa maitoa toistakymmentä tuottajaperhettä. 
    

Intensiivinen kananmunantuotanto on kunnassamme vasta aloitettu, mutta olemme jo valtakunnan seitsemänneksi suurin munantuottajakunta.

Ja hyviä hevosiahan Juvalla on aina ollut!

Puutarhatuotantoa harjoittaa liki kaksikymmentä maatilaa. Juvalla sijaitsee vihannesten jatkojalostukseen erikoistunut yritys Salico ja samalla tontilla myös tuottajien omistama tukkumyyntiyritys Mestariviljelijät Oy. Kaikkein uusimpana tulokkaana juvalaisessa ruoanjalostuksessa on luomuruokiin erikoistunut ruokatehdas Krunex Oy. Luonnonmukaista (luomu) tuotantoa harjoittaa Juvan maatiloista 14 % ja peltoalasta luomussa on 22 %.


Maataloustoimiston palvelut


Juvan kunnan maaseututoimisto on osa Rantasalmen kunnan hallinnoimaa JJR-maaseututointa. Toimialaa johtaa Juvan toimipisteestä käsin maaseutupäällikkö. Juvan, Joroisten ja Rantasalmen kuntien maaseututoimistot palvelevat kaikkina arkipäivinä; yhteystiedot alla.
Maaseutuhallinnon tehtäviin kuuluu mm.

  • maataloustukiin liittyvä asiakaspalvelu; hakemusten vastaanotto, käsittely ja maksatus; tuenhakuun liittyvä yleinen neuvonta
  • satovahinkoasiat: katselmukset ja korvauskäsittely
  • petovahinkoasiat (myös maatalouteen kuulumattomat): katselmukset ja korvauskäsittely
  • tuotantokiintiöihin liittyvä neuvonta
  • muu hallinnon vaatima valvonta ja tarkastukset, mm. hukkakauraseuranta
  • rahoitusneuvonta


Lomatoimiston palvelut

Juvan lomatoimi kuuluu Rantasalmen paikallisyksikköön. Toimintaa johtaa Rantasalmelta käsin lomituspäällikkö ja Juvan kunnan lomatoimistossa palvelua tarjoaa kaksi johtavaa lomittajaa; yhteystiedot alla.

Juvan kunnan lomatoimisto on auki kaikkina arkipäivinä. Monet lomitusten hallinnointiin liittyvät asiat voi hoitaa myös Internetin kautta osoitteessa www.lomitus.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla.lähde: http://www.juva.fi/fi/palvelut/maatalous/

[1]