Ohje mobiili

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ohjelman lataaminen mobiilipuhelimeen


Voit ladata paikkatietopalvelun Symbian käyttöjärjestelmän mobiilipuhelimeen osoitteesta Kosketusnäyttöpuhelimeen ja Ei kosketusnäyttöiseen matkapuhelimeesi  

Paikkatietoympäristö toimii myös Android puhelimilla, ohjelman voi ladata Googlen Play kaupasta.


Ohjelman lataaminen Symbian puhelimiin

Laita puhelimesi selainosoitteeksi kyseinen osoite tai aloita lataaminen linkistä. Puhelin aloittaa ohjelman lataamisen ja kysyy asennetaanko Mobiilipaikkatietowiki. Hyväksy asennus. Ohjelma menee puhelimesi määrittelemään paikkaan (esim. sovellukset). Ohjelman lataaminen ja käyttäminen on yhteysmaksuja lukuunottamatta ilmaista. Ohjelma käyttää puhelimen omaa Internet-yhteyttä, josta käyttäjä maksaa joko datan siirtomäärään perustuvan korvauksen tai mikäli liittymässä on valittu rajoittamaton datan siirto, maksu perustuu sopimuksen mukaiseen kuukausimaksuun. 

Laitteistovaatimukset


Uutuutena Android käyttöjärjestelmän puhelimet - elokuussa 2012 julkaistu.

Symbian Series 60 käyttöjärjestelmä tai uudempi Symbian (mm. Nokian puhelimet)
Sateliittipaikannus
Internet-yhteys (mielellään rajaton datan siirto)

Ohjelma toimii tällä hetkellä sekä Nokian kosketusnäyttöpuhelimissa sekä tavallisisissa malleissa peruskäyttäjän toiminnoilla.


Ohjelman käyttäminen/Symbian ei kosketusnäyttö

Ohjeet sovellettavissa myös kosketunäyttöisiin puhelimiin.

Lyhyt ohje Ohje Mobiilipuhelimen käyttäjälle

Saat ohjelman käyttöön kuvakkeesta Mobiilipaikkatietowiki. Hyväksy "Saako sovellus Mobiilipaikkatietowiki käyttää verkkoa tietojen lähetykseen ja vastaanottoon?" Valitse yhteysosoite. Kun ohjelma avautuu,

1.Valitse Asetukset, laita rasti seuraa GPS-sijaintia, jolloin pääset paikantamaan itsesi kartalla. Ei toimi yleensä sisätiloissa.

2.Valitse kartan zoomaus-taso tiekarttataso 1,2 tai 3, jotka sopivat autolla liikkumiseen tai yleisnäkymään, maastokartta 1, 2, tai 3, joka sopii kävelyssä ja vesillä liikkumiseen.

3.Mikäli ohjelma seuraa automaattisesti GPS-sijaintia, et pysty liikuttamaan kohdistinta (rasti) ja karttaa. Voit poistaa GPS-sijainnin seuraamisen asetuksista. Tällöin puhelin paikantaa olinpaikkasi ympyrän merkillä. Mikäli ohjelma seuraa automaattisesti GPS-singnaalia, karttaa päivittyy automaattisesti ja olinpaikka pysyy näytön keskellä.

4.Valitse Haku, jos haluat nähdä mitä kohteita ympäristöön on merkitty. Haku poissulje eri vaihtoehtoja, eli jos valitset Sulkava ja luonto, saat kaikki kohteet Sulkavalta ja luokasta luonto.

5.Valitse kohde, jonka sijainnin haluat nähdä puhelimesta, mikäli haluat nähdä kohteen metatiedot, klikkaa kohteesta. Metatieto-laatikossa Valitse käskyllä pääsee katsomaan onko kohteesta tehty lisätietoja: valintavaihtoehtoina wiki, ääni tai video. Valitse haluamasi lisätietomedia.

6.Pääset takaisin paikkatieto-ohjelmaan Sulje-käskyllä, ja takaisin kartalle Takaisin-käskyllä

7. Reitit myös näkyvissä vuoden 2011 ohjelmaversioissa.