Strict Standards: Declaration of FCKeditorParser::formatHeadings() should be compatible with Parser::formatHeadings($text, $isMain = true) in /home/np40347/domains/rajupusuwiki.fi/public_html/extensions/FCKeditor/FCKeditorParser.body.php on line 3 Navigointi Muikulla – Rajupusuwiki

Navigointi Muikulla

Rajupusuwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sulkavan yläkoulun seiskaluokka teki retken Saimaan tutkimusalus Muikulla 22.9.2010. Tällä sivulla kerrotaan laivan navigoinnista. Tutkimuksista Alanteella ja Tuohiselällä voi myös lukea tästä wikistä.


Muikku-aluksen navigointi

Image:4navigointi.JPG  Image:5navigointi.JPG  Image:7navigointi.JPG  Image:6navigointi.JPG

Navigointi on nykyaikainen keksintö ja se on aika tärkeä osa Muikku-alukusen ohjausta. Me saimme ohjata Muikku-alusta. Roope on automaattiohjaus. Siellä ohjaus tilassa näkyi  kartta koko ajan. Kun laivaa käännettiin, laite näytti mihin suuntaan se kääntyi ja miten paljon. 

Enimmäkseen navigointijärjestelmän avulla laivaa ohjattiin. Laivan ohjaamossa oli kompassi ja tietokone, johon oli asennettu navigointijärjestelmä. Ruudussa näkyi viiva jota pitkin piti ohjata.

Laivan ohjaus oli helppoa mutta, tarkkaavaisuutta vaativaa. Ilma oli kosteaa ja välillä satoi vettäkin eli ohjaus hankaloitui. Laivan ohjaamossa oli lukuisia monitoreja ja näyttöjä tutkimuksia varten. Ylläolevissa kuvissa on kartta ja tutka. Oppilaat navigoimassa laivaaImage:2navigointi.JPG    

Näissä kuvissa ja videossa näät kuinka oppilaat ohjaavat laivaa Muikun kapteenin ohjeiden mukaan.


   
Henkilökohtaiset työkalut
Näkökulmat
Rahoittajat
Ely-keskus
Rajupusuleader
Sulkavan kunta
Jumppasen säätiö
Etelä-Savon Kulttuurirahasto