Ero sivun ”Vekaran salmi” versioiden välillä

Kohteesta Rajupusuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
 
Rivi 1: Rivi 1:
Vekaran salmessa on [[Turun rauhan raja Sulkavalla|Turun rauhan 1743 rajasopimuksen]] mukaan kulkenut Ruotsin ja Venäjän valtakunnan raja. Alue oli strategisesti t[[Image:Vekara ilmakuva pohjoisesta.jpg|center|Ilmakuva pojoisesta Vekaran salmea kohti, kuvassa näkyy lossi. Kuva Kristian Liljeström]]ärkeä, koska siitä mahdollistui kulku vesiteitse eteläiseltä Saimaalta pohjoiselle saimaalle. Salmi oli ruotsalaisten hallussa ja tästä syystä venäläiset rakensivat [[Telakanava|Telakanavan]]. Vekaran salmesta laskee Saimaan vedet eteläiselle puoliskolle ja kohti Vuoksen laskujokea.  
+
[[Image:Vekara ilmakuva pohjoisesta.jpg|center|Ilmakuva pojoisesta Vekaran salmea kohti, kuvassa näkyy lossi. Kuva Kristian Liljeström]]Vekaran salmessa on Turun rauhan 1743 rajasopimuksen mukaan kulkenut Ruotsin ja Venäjän valtakunnan raja. Alue oli strategisesti tärkeä, koska siitä mahdollistui kulku vesiteitse eteläiseltä Saimaalta pohjoiselle saimaalle. Salmi oli ruotsalaisten hallussa ja tästä syystä venäläiset rakensivat [[Telakanava|Telakanavan]]. Vekaran salmesta laskee Saimaan vedet eteläiselle puoliskolle ja kohti Vuoksen laskujokea.  
  
 
<br>  
 
<br>  

Nykyinen versio 9. kesäkuuta 2011 kello 14.47

Ilmakuva pojoisesta Vekaran salmea kohti, kuvassa näkyy lossi. Kuva Kristian Liljeström
Vekaran salmessa on Turun rauhan 1743 rajasopimuksen mukaan kulkenut Ruotsin ja Venäjän valtakunnan raja. Alue oli strategisesti tärkeä, koska siitä mahdollistui kulku vesiteitse eteläiseltä Saimaalta pohjoiselle saimaalle. Salmi oli ruotsalaisten hallussa ja tästä syystä venäläiset rakensivat Telakanavan. Vekaran salmesta laskee Saimaan vedet eteläiselle puoliskolle ja kohti Vuoksen laskujokea.


Vekaransalmen itäpuolella sijaitsee 1700-luvulla käytössä ollut venäläinen rajavartioston asema, jonka alueella on myös I maailmansodan aikaisia venäläisiä taisteluhautoja sekä Salpalinjan kiviesteitä.


 Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä, kuvia ja muuta mediaa sekä asioiden tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.
Skannaa sivu matkapuhelimeesi